1. JANUAR 2009 kl. 13:02
5. etape - 1991
Den uslåelige stadionrekord

Danmarks nye nationalstadion kommer til at hedde Parken, men Brøndby var tæt på at vinde værtsskabet, og et Stadion Danmark med 60.000 siddepladser var projekteret nede ved motorvejen.

Brøndby pløjer stadig stilsikkert frem på den internationale arena i et helt uhørt og selvsikkert angreb på en trone, der ellers kun har været forbeholdt de helt store europæiske klubber. Brøndby når kvartfinalen i UEFA Cup'en, hvor modstanderen hedder Torpedo Moskva. Endelig rammes Brøndby for alvor af stadionproblemer. Tilskuerinteressen er enorm. Københavns Idrætspark er under ombygning til det nuværende Parken, og Brøndby nægter af flytte storkampen til en anden landsdel, for slet ikke at tale om et andet land, Sverige. Summa summarum, kampen skal spilles på Brøndby stadion, som på dette tidspunkt har en kapacitet på omkring 10.000 tilskuere. Gode råd er dyre.

Klubben bestemmer sig for at sætte midlertidige stilladstribuner op bag begge mål på en dispensation fra UEFA. Tribunerne virker mildest talt spinkle og vakkelvorne. At overvære kampen mod de stærke russere fra en af endetribunerne var bestemt ikke en sag for folk med sarte nerver, men tribunerne holdt naturligvis, og det samme gjorde stilen på banen. Jens Madsen afgjorde (vist nok) kampen med et lettere forkølet skud for øjnene af knap 15.000 tilskuere, og jubelen var blandet med spekulationer om, hvordan i alverden det skulle gå, hvis Brøndby nåede semifinalen. Det gjorde de!

10. april 1991 byder Brøndby AS Roma op til dans på et stuvende fyldt Brøndby stadion. De mobile endetribuner er blevet justeret og udbygget, så hele 18.000 tilskuere kan overvære et fodboldmæssigt stykke Danmarkshistorie, der aldrig siden er blevet overgået. Blandt Brøndbys fans er det en helt udbredt mening, at dén stadionrekord først vil blive slået, når de er blevet begravet.

Roma er, meget lig pladefundamenterne under de midlertidige tribuner bag målene, presset i bund det meste af kampen, men klarer 0-0. I Rom hiver de sejren hjem på en rædselsscoring af formastelige Rudi Völler i kampens sidste, hektiske minutter. Drømmen om en europæisk finale er væk, og det er tvivlen om stadions fremtid også. Der mangler i dén grad albuerum i Brøndby.