9. JUNI 2004 kl. 12:07
1981-1984
 1. division - det forjættede land

På tredjesidste spilledag i 1981 sikredes oprykningen til fodboldens fornemste række, 1. division. oprykningen sikredes på Gladsaxe stadion, hvor 2869 tilskuere overværer Brøndby IF vinde med 6-2 over AB.

Efter et jævnbyrdigt forår, hvor topholdene lå tæt, blev efteråret et sandt

triumftog for de blå-gule. Der var aldrig tvivl om at Brøndby IF var klart det bedste hold i divisionen.

Det var et hold, som var meget minutiøst sammensat. Klubbens egne glimrende spillere suppleret med enten store talenter fra andre klubber eller rutinerede stjerner fra ind- og udland.

Offentliggørelsen af kontrakterne med Finn Laudrup og John Frandsen blev af mange mødt med skepsis, men i ledelsen var der aldrig tvivl om, at det var en rigtig beslutning. De to rutinerede spillere blev hurtigt nøglepersoner på holdet, og ikke mindst takket være deres 'karisma' lyste flere af klubbens egne talenter op. Her tænkes ikke mindst på Bjarne Jensen og Ole Østergaard.

Holdet kunne samtidig glæde sig over stor bredde og mange kvalificerede spillere på spring til 1. holdet. Tom Køhlert havde et mandskab, der absolut kunne vinde 2. division. Det blev et år med besnærende fodboldspil, kvikke kombinationer og en masse mål. Det spil, der blev vist i efteråret gav troen på, at holdet kunne gøre sig i den bedste halvdel af 1. division.

En fantastisk debut

I 1982 debuterede Brøndby IF med en storsejr på 7-1 over det andet oprykkerhold fra B.1909. Michael Laudrup debuterer med to scoringer, og bliver på sin 18 års fødselsdag udtaget til Landsholdet. Hermed har Brøndby IF fået sin første A-landsholdsspiller nogensinde. Siden bliver Laudrup kåret som årets spiller i Danmark.

Brøndby IF slutter på en 4. plads i 1. division. Det var svært at bide skeer med de 'store' klubber. Som et af årets højdepunkter står nok Brøndby IFs første optræden på National Stadion mod K.B. Vi blev ikke regnet for meget af K.B.erne, bl.a. udtalte daværende træner, John Kramer, at han ville tage en pakke bleer med til holdet. Her hentydede han til holdets mange meget unge spillere, og til det faktum, at spillerne givetvis ville få maveproblemer ved at skulle stå overfor selveste K.B. i selve Idrætsparken.

Spillerne fik hverken brug for bleer eller nervepiller. De gik fuldstændig uimponeret til opgaven, og udspillede til tider K.B. holdet. Kampen endte helt ufortjent med 0-0. Michael Laudrup var tættest på med en helflugter på den ene opstander.

I 1983 slutter Brøndby IF på en 4. plads igen. Der er dog den opmuntring at Brøndby IF´s angriber Lars Lunde kåres som årets fund. Lars Lunde sælges senere til Young Boys i Schweiz.

I 1984 vinder Brøndby IF sin første officielle titel i dansk fodbold, da klubben besejrer AGF 1-0 i Carlsberg Cup finalen, der spilles i Idrætsparken. Det afgørende mål sættes ind af angriberen Claus Nielsen.