9. JUNI 2004 kl. 12:06
1964-1970

Sammenlægningen mellem Brøndbyøster IF og Brøndbyvester IF blev en realitet hin aften den 3. december 1964 i Kirkebjerg Salen i Brøndby. Beretninger fra dengang anskuer, at der bestemt ikke var enighed i klubberne om sammenlægningen. Nogle trænere og ledere satte ganske enkelt deres 'stillinger' på spil for at undgå sammensmeltningen. Men heldigvis stod de visionære kræfter sammen og gennemførte, hvad eftertiden har vist, var den helt rigtige beslutning. Det fortælles ligeledes, at borgmesteren havde stillet et nyt, flot stadionanlæg, centralt placeret i byen, i udsigt, dog betinget af at de to klubber kunne finde sammen. Dette var afgjort med til at fjerne modstanden hos mange af de tvivlende.

Brøndbyernes Idrætsforening var født, og klubbens 1. hold var at finde i serie 1. Klubbens første formand hed Jørgen Lundø, der dog kort tid efter erstattedes af Poul Andersen.

Disciplin, sammenhold og hård fysisk træning

I 1967 vandt Brøndby IF serie 1.Tiden fra starten i 1964 havde været med skiftende resultater, men i 1967 skulle der for alvor satses. Klubben ansatte 'jernmanden' Leif Andersen som træner. Taktikken var rimelig simpel; Disciplin, sammenhold- og ikke mindst hård fysisk træning! Det hjalp selvfølgelig også en smule, at mange af spillerne rent faktisk også kunne spille en pæn gang bold.

Profilerne på dette hold bestod af navne som: Jack Frisbæk, John Bevensee, Jørgen Sørensen, Vagn Møller, Finn 'gamle' Jensen, Per Bjerregaard og ikke mindst Jan Lagerbon og Per Bisgaard.

En lille sjov historie der genkaldes er at 1. holdspilleren Tom Køhlert ikke ønskede at indordne sig under Leif Andersens hårde træning og krav til selvdisciplin, hvorfor Tom valgte at spille sekundafodbold. I dag er Tom Køhlert cheftræner!

Den 10. marts 1969 stiftes Forældre Brøndby IF med følgende bestyrelse: Formand Ib Nielsen, næstformand Mogens Berg Nielsen, kasserer Per Andersen, sekretær Irene Pedersen, bestyrelsesmedlem Peter Nielsen og suppleant Finn Rasmussen.

Borgmester ved roret

1971 vælges Borgmester Kjeld Rasmussen til foreningens formand. Brøndby IF vinder Sjællandsserien og rykker op i Danmarksserien. Da man tilknyttede træner John Sinding i 1970 var det med det helt klare mål at skabe et hold, som senest i 1971 kunne rykke op i Danmarksserien. Det var et næsten helt nyt hold der skulle spilles sammen, men talenterne var til stede, og dermed også en realistisk mulighed for at opnå det eftertragtede mål.