19. APRIL 2021 kl. 11:45
Udmelding om mulig etablering af "Super League"

Brøndby IF har ligesom den øvrige fodboldverden fulgt med i debatten det seneste døgns tid om etableringen af en mulig ”Super League”, hvor 12 europæiske hold skal spille mod hinanden i en privat, lukket turnering.

Brøndby IF er imod etableringen af en sådan struktur, da det vil være ødelæggende for europæisk fodbold og underminere hele grundfilosofien i fodbold, hvor alle hold kan spille og kvalificere sig til, at de bedste hold møder hinanden.

Muligheden for, at en klub, spillere og fans kan udleve deres drømme, forsvinder med en privat, lukket turnering, ligesom økonomien og solidariteten, som fodbolden er bygget op omkring, hvor der går penge til forbund, klubber og breddefodbolden, vil blive voldsomt udfordret.

Som medlem af European Club Association (ECA) og som klub tager vi afstand til etableringen af enhver form for lukket turneringsformat, der står uden for fællesskabet.