19. APRIL 2021 kl. 15:48
Masterclass-oversigt: Ingen nederlag men ikke lutter smil

En weekend med næsten lutter sejre for Masterclass-holdene gjorde, at der var god stemning blandt trænerne, selv om det var lidt bump på vejen undervejs i kampene.

U13 og U14 lavede flotte comebacks efter at have været bagud, mens U17 bliver ved med at vinde og score mange mål. U15 og U19 måtte nøjes med uafgjort, men kan tage en masse positive takter med til de kommende kampe.

U19 kunne ikke holde føringen mod Lyngby Boldklub
Cheftræner Christian Sørensen var ærgerlig over, at det ikke lykkedes at holde fast i sejren, men han ser dog en masse positive takter, der kan bygges videre på.

- Der var nogle gode perioder fra sidste kamp mod AGF, som vi forsøgte at tage med os indtil den her kamp. Vi ville også gerne være skarpere, og det synes jeg, at vi lykkes med. Bortset fra at de har en afslutning, er vi dominerende i første halvleg og er meget aggressive.

- Vi får skabt gode chancer i det åbne spil, men vi scorer alt for lidt, der skal vi være skarpere. I dag scorer Marinus på et direkte frispark, og vi brænder et straffespark, så vi havde alle muligheder for at vinde kampen. Men de sidste 20 minutter bliver meget hektiske og kaotiske, efter de får scoret til 1-2. Det ryster os desværre. Det mål skaber panik, og vi bliver bange for at tabe. Vi stopper med at spille direkte, vi spiller ikke sammenhængene og vi er alt for ufokuserede. Det udnytter de, og vi laver et straffespark, som de desværre omsætter, og vi står med et point i stedet for tre.

- Jeg har en gruppe drenge, der er virkelig stærke, måske den stærkeste gruppe i et godt stykke tid. De har et godt fællesskab selvom, de strækker sig over fire årgange. De er gode til at hjælpe hinanden, og de hænger godt sammen. De vil virkelig gerne vinde sammen.

- Det er vigtigt, at jeg holder spillerne fast på, at selvom resultaterne måske ikke er, som vi kunne ønske, så er præstationerne gode og kan sagtens gøre, at vi vinder kampene. Den modgang, vi har nu, kræver, at man er modstandsdygtig, og det er gode lærepenge til fremtiden, fordi vi skal være bedre til at holde niveau.

- Vores næste kamp er mod SønderjyskE, og vi er dygtige nok til at kunne vinde den kamp. Selvom de kommer med en masse fight, så skal det være os, der kommer med den rette intensitet. Det er vigtigt, at vi får skabt en livlig kamp, for hvis der bliver for meget boldflytteri nede i forsvaret, så får vi ikke skabt kampen til at matche vores styrker, og det passer os dårligt, hvis vi ikke kan få flow med bolden.

Lyngby Boldklub - Brøndby IF 2-2 (0-2)
0-1 Marinus Larsen
0-2 Christian Friedrich
1-2
2-2

Startopstilling:

Solomon Opoku - Mathias Kvistgaarden - Christian Friedrich

Marinus Larsen - Oliver Jeppe - Andreas Pyndt Andersen

Magnus Ravn - Filip Andersen - Mads Westergren - Hjalte Andersen

Jonathan Ægidius

Bænken:
Lucas Ziegler
Valdemar Kwasniak
Waldemar Kattrup
Louis Christoffersen
Matin Saleh

Endnu en sejr til U17
Det var en glad og tilfreds cheftræner, der efter kampen mod Lyngby Boldklub kunne sætte tre nye point ind på kontoen, selvom anden halvleg ikke helt forløb som planlagt.

- Det var en god kamp, vi havde især en god første halvleg. De scorer dog det første mål, hvor de kører en omstilling på os, efter vi taber bolden i en omstilling, så de havde en del spillere, der hang i angrebet, hvilket gav dem en fordel, og så scorede de på os, fortæller Sune Lærkedahl Jensen.

- Ellers synes jeg, at vi spiller okay og har kontrol med kampen indtil i anden halvleg, hvor de scorer efter en omgang dårligt forsvarspil fra vores side af. Det irriterer mig, men de har ikke nogen særlige store chancer, de scorer på de to chancer, de får skabt, og det er skarpt af dem. Ellers synes jeg, det er godt, vi holder dem fra at skabe det helt store.

- Vi er gode til at finde den rette intensitet, og jeg kan se at de ting, som vi arbejder på ude på træningsbanen, tager drengene med ind på banen. Selvfølgelig kan vi stadigvæk blive skarpere til at ekskvere de ting, vi aftaler, men jeg kan se, at holdet udvikler sig, og vi er inde i en god stime i øjeblikket. Vi fokuserer på den kamp, vi har gang i og bliver ikke grebet af at kigge frem mod de kommende modstandere.

- Den næste kamp bliver anderledes, da vi skal til Sønderjylland og møde SønderjyskE. Det bliver en svær kamp, fordi vi ved, at de vil komme med en masse hård fight, og det skal vi være klar på. Men vi skal som altid finde den rette intensitet og spille vores spil.

- Jeg synes virkelig, man kan se at drengene har et godt sammenhold og en god forståelse for hinanden inde på banen.

Lyngby Boldklub - Brøndby IF 2-3 (1-3)
0-1 August Harritsø
1-1
1-2 Kasper Lind Wessel Larsen
1-3 August Harritsø
2-3

Startopstilling:

Oscar Sejrup - August Harritsø

Kasper Larsen

Bertram Kvist - Mads Beyer Pasternak

Benjamin Luka Kold Rasmussen

Matteo Grosso - Ludwig Vraa-Jensen - Mikkel Durlev - Malek Bakhit

Christian Rust

Bænken:
Lucas Skipper Mangaard
Kean Tran
Patrick Aurø Allentoft
Oscar Schwartau
August Wilquin Carlsson

U15 måtte nøjes med uafgjort
Det blev desværre ikke til sejr for Kenneth Høier og hans mandskab, og de står da også med en følelse af, at de kunne have fået alle tre point i dag.

- Det er en kamp, som vi skulle have vundet, længere er den ikke, når man måler på chancer skabt. Vi mangler bare den sidste skarphed i dag, og det gør, at vi ikke får alle tre point. Når det så er sagt, var det en grim første halvleg, hvor vi dog får skabt chancer. I anden halvleg er det tæt på at være spil til et mål, så der er fine elementer, vi kan bygge videre på til næste kamp, men det er en skuffet følelse, vi står med, fordi vi føler, at vi tabte to point i dag.

- Vi har pokalsemifinale i morgen mod FC Nordsjælland, så det er nemmere at komme videre efter en skuffelse, når der er en ny kamp lige rundt om hjørnet. Jeg ser da også en masse gode elementer i de kampe, vi spiller, som vi kan tage med til de kommende kampe. Vi arbejder meget med, at spillerne skal fokusere på her og nu. Vi skal kunne give alt den energi, vi kan i det som, vi går og laver i dag, og sådan arbejder vi hver dag. Det er også mit indtryk, at drengene er gode til at holde fokus på, hvad vi skal arbejde på i dag og ikke tænke flere kampe frem.

- I den her uge er vi nødt til at tænke over, hvordan spillerne restituerer, og hvordan vi forbereder os, når der er tre kampe på en uge. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem pause og kampform, når der er mange kampe på kort tid, fordi vi vil gerne vinde alle kampe vi deltager i.

Lyngby Boldklub - Brøndby IF 1-1 (1-1)
1-0
1-1 Benjamin Kold

Startopstilling:

Jonathan Nanosei Agyekum - Anton Haaning- Lukas Larsen

Anis Dauti - Benjamin Kold - Adam Claridge Jensen

Magnus Søndergaard - Philip Søndergaard - Erem Øzkul - Waldemar Bjergfelt

Noah Emil Sømmergaard

Bænken:
Mathias Jensen
William Holm Schaffalitsky de Muckadel
Frederik Rosengård Engqvist
Rasmus Sommerlund Eriksen

U14 kæmpede sig tilbage
Cheftræner Kasper Lorentzen var tilfreds med, at hans hold formåede at vise god moral og fik kæmpet sig tilbage til en sejr i en kamp, som ikke burde have været i fare.

- En tæt og spændende kamp, men som vi havde fortjent at vinde større. Skarpheden i begge ender gør, at kampen bliver tæt. Vi brænder mange store chancer og forærer dem to mål på personlige fejl. Begge mål, som får dem foran 1-0 og 2-1, gør, at HIK hele kampen igennem tror på overraskelsen. Men jeg er glad for, at vi får kæmpet os tilbage og får de tre point. Det er godt for drengene at opleve, man ikke bare vinder, fordi man spiller godt. De skal kæmpe for det, for modstanderne altid vil gøre alt for at slå os.

HIK - Brøndby IF 2-3
1-0
1-1 Gustav Johansen
2-1
2-2 André Escobar
3-2 Casper Nielsen

Startopstilling:

Marcus J. R. Pedersen - Frederik Konstmann - Alfred Klamer

Anton Peters - Gustav Johansen

Viktor Løvgren Sørensen

Aksel Kjærside Thuelsen - Oliver Hummelshøj - Julius Lockhart - Konrad Hector

William Emil Krarup Sonne-Schmidt

Bænken:
André Escobar
Casper Parbst Nielsen
Oscar Bugge Hansen

Første sejr i en 11-mandskamp for U13
I den første kamp, hvor der blev spillet 11 mod 11 efter at have spillet otte mod otte tidligere, kunne cheftræner for U13-holdet Marc Cebrian Clevera se tilbage på en kamp, hvor holdet fik en forfærdelig start, men viste at de kunne omstille og tilpasse sig.

- Jamen det starter jo ret dårligt, fordi vi laver en fejl i vores opspil i forsvaret, som giver dem en friløber, og så er vi bagud med 1-0 efter et minut. Men som træner tænker man bare ”kom igen drenge, op med hovedet”, og det var også det jeg sagde til dem. De er 12 år gamle, så de skal have lov til at lave fejl, og det vil de lære af. Selvfølgelig vil jeg da helst have, at vi har styr på vores opspil, men vi fik en god øvelse i at samle os som hold og kæmpe os tilbage.

- De første tyve minutter var ikke gode, det var meget kaotisk og hektisk. Vi forsøgte at lave justeringer i løbet af første halvleg, men det er jo altid svært, når kampen er i gang, så vi ventede til pausen med at lave de helt store ændringer. At komme bagud så hurtigt ændrede kampen. HB Køge blev lidt mere forsigtige og overlod mere af initiativet til os, og det skulle vi lige indstille os på. Normalt vil vi gerne presse højt, så vi kan erobre bolden og lave farlige omstillinger. Nu skulle vi tage initiativet meget mere og være bedre til at lave hurtige vendinger og finde de små rum.

- Vi forsøgte at presse HB Køge endnu højere og mere aggressivt end normalt for ikke at skulle bygge spille for meget op. Vi var bagud, og ikke vi er så vant til at skulle tage initiativet så meget, som vi var tvunget til i kampen, så det blev lidt en tilpasningsøvelse for os.

- Det var en hård test i vores første 11-mandskamp, men jeg synes virkelig, at vi viste god moral og kom godt tilbage i kampen. Især i anden halvleg da vi får lavet vores ændringer. Vi havde måske undervurderet HB Køge i de første 20 minutter, men drengene viste, at de godt kan komme tilbage efter modgang.

- Næste kamp bliver mod FCK, og det bliver en god modstander at teste os selv imod. De kan hjælpe og skubbe os i vores udvikling. Vi bliver nødt til at udvikle os i, hvordan vi er på bolden, hvordan vi tager initiativet i kampene, hvordan vi kan tage kontrol og skabe mere i kampe, hvor vi kommer bagud og modstanderen trækker sig længere tilbage.

HB Køge - Brøndby IF 1-4 (1-1)
1-0
1-1 Gustav Ruby-Johansen
1-2 Jakub Michalowski
1-3 Jacob Brøcher Ambæk
1-4 Casper Johan Hjorth Svart

Startopstilling:

Jacob Brøcher Ambæk - Jakub Michalowski

Malthe Pedersen

Sander Larsen - Ali Al-Najar

Pelle Hoekstra

Adam Baunehøj Danielsen - William Stenstrup Helle - Holger Holm Larsen - Harry Leon Aso

Aron Fischer Hockerup

Bænken:
Markus Petersen
Gustav Ruby-Johansen
Casper Johan Hjorth Svart