14. APRIL 2021 kl. 10:10
Jørgen Lundø er gået bort

Brøndby IF's første formand, Jørgen Lundø, er i en alder af 101 år gået bort søndag 11. april.

Jørgen startede sit store engagement i klubben tilbage i 1950'erne som ungdomsformand i Brøndbyvester IF, hvor han bl.a. i sommerferierne arrangerede cykelture til Slesvig-Holsten. Brøndbys fodbolddrenge og -piger cyklede hér fra by til by og spillede kampe imod lokale hold.

Anlæggelsen af Brøndby Stadion satte gang i sammenlægningstanken blandt kommunens fodboldklubber. For de dengang ansvarlige ledere stod det klart, at en fornuftig og effektiv udnyttelse af det nye idrætsanlæg krævede et samarbejde på bred basis. Hertil kom, at én stor forening ville kunne udnytte organisation og økonomi på en bedre måde. Der blev nedsat et samarbejdsudvalg bestående Jørgen Lundø og Wilhelm Lykvad fra Brøndbyvester samt Poul Andersen og Arne Jensen fra Brøndbyøster. Ved en stiftende generalforsamling i Kirkebjergsalen 3. december 1964 blev den nye klub, Brøndbyernes Idrætsforening, en realitet, og Jørgen blev valgt som klubbens første formand.

Jørgen blev efterfølgende udnævnt til æresmedlem af Brøndby IF og fulgte klubben fra sit hjem tæt på Brøndby Stadion, og ved den rigtige vindretning kunne han høre brølet fra stadion, når Brøndby IF scorede.

Da Jørgen fyldte 100 år tilbage i 2019, blev han inviteret til kamp på stadion, hvor han blev hyldet for sin store indsats for klubben. 

Æret været hans minde.

Brøndby IF