13. APRIL 2021 kl. 10:01
Brøndby IF om udmelding fra Fanafdelingen og Brøndby Support

Brøndby IF og Fanafdelingen, som repræsenterer klubbens forskellige fangrupper, har over en længere periode været i dialog omkring den verserende debat om den kommende VM-slutrunde i Qatar.

I dag hersker der ikke tvivl om, at den kraftige kritik som arbejdernes forhold i Qatar har fået de seneste år, har vist sig berettiget. Der kan desværre heller ikke herske tvivl om, at processen ledende op til valget af Qatar som VM-vært tilbage i 2010, ligeledes er stærkt kritisabelt. Brøndby IF tager kraftig afstand til begge disse forhold, og mener ligesom klubbens fans, at de idealer fodbolden, som sport er bygget på, i dén grad er blevet svigtet.

Fanafdelingen og Brøndby Support har i dag offentliggjort en udmelding med et opråb til både Brøndby IF og DBU. Vi har stor respekt for Fanafdelingen og Brøndby Supports holdning og deres udmelding bidrager til at skabe fokus på menneskerettigheder og forandring.

Brøndby IF opfordrer på denne baggrund DBU til snarest at indgå i yderligere dialog med fans, samarbejdspartnere og andre nationale forbund, så man i en fælles indsats kan bidrage til at skabe forandring i Qatar, og ikke mindst sikre, at Danmark bidrager væsentligt til at fremtidens valg af værtsbyer, og værtslande i idrættens verden ikke ender i et scenarie, som det vi oplever med VM i Qatar 2022. 

Brøndby IF ser frem til en fortsat dialog med klubbens forskellige fangrupper om denne debat. 

Hele Fanafdelingens udmelding kan læses her.

Foto: Getty Images