5. MARTS 2021 kl. 15:35
Oskar Fallenius: Fedt at få debut

I aftes fik svenske Oskar Fallenius debut i den gule trøje, og det 19-årige talent nød øjeblikket.

– Det var utrolig fedt at få debut, det har jeg længtes efter. Men også at kunne få lov til at spille på Brøndby Stadion og repræsentere klubben i ligaen.

– Det giver helt sikkert mod på mere. En ting er at gøre det godt til træning, men det er noget helt andet at skulle præstere i kampe. Jeg stræber efter at gøre det godt til træning og i kamp. Jeg vil gerne spille, og det kommer så småt nu.

Tempoet i 3F Superligaen var lidt højere, end Fallenius tidligere har prøvet, men det var ikke noget, der afskrækkede ham. Han har masser af mod på mere, og for ham kommer tilvænningen hurtigst gennem kampe.

– Jeg synes, det er et godt tempo, der er i kampene i ligaen. For mig har det været en proces med tempoet, og nu skal jeg bare vænne mig til det og komme ind i en rytme, hvor jeg kan være afgørende i kampene.

– Det er klart det højeste tempo og niveau, jeg har spillet på, men det er også godt for mig. Jeg kommer fra Brommapojkarna og har taget det næste skridt op, samtidig med at jeg har bygget på mine færdigheder. Heldigvis har forskellen på træning og kamp ikke været så stor, som den var, lige da jeg ankom. Det har været lærerigt for mig at tage det skridt op.

Oskar Fallenius så en skidt første halvleg mod Randers, men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.

– Det var en ganske sløj første halvleg, så det var fedt da Ahron kom og fortalte os, vi skulle varme op. Det er klart at man tænker ”fedt nu får jeg debut,” men på den anden side vidste jeg også, at jeg ikke kunne fokusere for meget på det, da vi skulle ind og præstere.

Det ærgrer dog Fallenius, at debuten kom uden fans på tribunerne, for som alle andre fodboldelskere, er fodbold uden fans bare ikke det samme.

– Ja, jeg elsker at spille foran fans, det er med til, at der er en fed stemning og energi, men jeg kom ind i en kamp uden fans, som var låst og kompakt, hvor man selv skal forsøge at få ideer og skabe ting. Det kan være svært i sin første kamp, især uden fans. Men jeg håber, at den præstation, jeg gav i går, var god og har bevist, at jeg kan gøre en forskel, når jeg kommer ind og spille i andre kampe.

Søndag venter et Derby på Brøndby Stadion, og selv om Fallenius ikke har oplevet en af de kampe endnu, så har han hørt masser om kampene fra sine holdkammerater.

– Jeg ved, et Derby har en ekstrem prestige her i København og på Vestegnen, når vi møder hinanden. Det betyder ikke bare meget for stillingen i ligaen, men også meget for fansene uden for banen. Jeg tror, det bliver helt fantastisk at være en del af. Vi må se, om jeg får mulighed for at gøre et indhop. Jeg tror, det bliver en hård kamp, en rigtig krig på banen.

Foto: Getty Images