4. MARTS 2021 kl. 09:07
Ole Palmå: Strategisk fokus afgørende

Brøndby IF har netop offentliggjort årsregnskab for 2020. Årets resultat før skat er forbedret med 52,8 mio. kr. til -25,9 mio. kr. (2019: -78,7 mio. kr.) og er på niveau med de senest udmeldte forventninger om et resultat før skat i niveauet -25 til -35 mio. kr. Årets resultat ligger indenfor det oprindelige spænd for 2020, som var et resultat før skat på -20 mio. kr. til -30 mio. kr. 

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller, at man har fulgt planen, der blev lagt.

- 2020 var et år med ekstraordinære udfordringer. Frygt og uvished for COVID-19 har præget samfundet og påvirket vores forretning i væsentlig grad. Det har været os ansvarspålæggende at få klubben bedst muligt gennem krisen, og vi tilpassede derfor vores omkostninger og sikrede indtægter hvor muligt, og derudover afsøgt kompensationsordninger. At årets resultat rammer indenfor vores oprindelige spænd, afspejler det strategiske fokus, vi har navigeret efter i den daglige drift og den store opbakning, vi er blevet mødt af.

Brøndby IF har igennem 2020 iværksat en række tiltag, heriblandt at give fans mulighed for at støtte klubben og dens partnere. 

- Vi har i 2020 oplevet fællesskabet folde sig ud som aldrig før. Det har betydet meget for vores økonomi, at klubbens fans, partnere og tidligere spillere er rykket sammen og har støttet klubben på hver sin vis. Derudover har alle ansatte i klubben vist stærk moral under svære forhold og lykkedes med at navigere i en omskiftelig Corona-hverdag.

I tæt samarbejde med myndigheder og Divisionsforeningen påtog Brøndby IF og klubbens fans sig en ledende rolle i arbejdet med at sikre forsvarlig afvikling af fodboldkampe og spillede en afgørende rolle i udarbejdelsen af den omfattende protokol for at sikre en forsvarlig afvikling af 3F Superligaen.

- Vi har gået allerforrest i arbejdet med at skabe rammer og vilkår, der sikrede, at 3F Superligaen afviklede af kampe med tilskuere på forsvarlig vis, men det til trods, så fastholdt regeringen de voldsomme restriktioner og påbud. Vi så derfor et dramatisk fald fra 323.131 gæster på Brøndby Stadion i 2019 til blot 42.436 i hele 2020. Dette har betydet, at vi i 2020 har mistet mange millioner kroner som følge af regeringens restriktioner og har måtte søge hjælpepakker, der har dækket dele af det store hul i økonomien, som de manglende fans på stadion har afstedkommet.

Du kan læse hele årsregnskabet for 2020 her.