4. MARTS 2021 kl. 09:06
Jan Bech Andersen: Et år uden sammenligning

Brøndby IF har netop offentliggjort årsregnskab for 2020. Årets resultat før skat er forbedret med 52,8 mio. kr. til -25,9 mio. kr. (2019: -78,7 mio. kr.) og er på niveau med de senest udmeldte forventninger om et resultat før skat i niveauet -25 til -35 mio.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen kalder regnskabet for tilfredsstillende og håber på en snarlig genåbning af samfundet.

- 2020 har været et år uden sammenligning, og det afspejler vores regnskab også. Vi udviste handlekraft allerede tilbage i januar og februar, hvor vi havde et godt transfervindue og en succesfuld emission, og jeg er tilfreds med, at vi igennem hele forløbet har holdt os til strategien og set muligheder i stedet for udfordringer, hvilket betyder, at vi i dag, kan se os selv i øjnene og sige, at vi gjorde alt, hvad vi kunne i 2020, da COVID-19 ramte os.

Jan Bech Andersen er imponeret over den opbakning klubben har mærket igennem et Corona-ramt 2020.

- Det fællesskab, der har vist sig i 2020, hvor salget af Aldrig Alene-trøjen står tilbage som et historisk øjeblik i klubben, er i min optik på højde med nogle af de største sportslige triumfer denne klub har oplevet. Fællesskabet, der har vist sig i 2020, definerer os som klub og har styrket vores position som noget ganske unikt.

- Når vi kigger fremad, så præger COVID-19-restriktionerne stadigvæk vores samfund ganske væsentligt, og for hver uge der går med fortsatte restriktioner, jo større bliver de langsigtede konsekvenser for samfundet og dermed også for fodboldbranchen og Brøndby IF. Lyset i mørket er vaccinationerne. I takt med at vaccinationsprogrammet bredes ud, må og skal det betyde, at vi forhåbentligt i foråret vil se markante lempelser af restriktionerne. Det er afgørende for samfundet og for os som branche.

Jan Bech Andersen har i forbindelse med årsregnskabet forlænget sin støtteerklæring på samme vilkår frem til 30. september 2022. Den forlængede støtteerklæring lyder på 25 mio. kr. og erstatter støtteerklæring afgivet 22. januar 2020 og offentliggjort i selskabsmeddelelse 02/2020.

I 2021 forventer Brøndby IF, at årets resultat før skat vil udgøre et resultat i niveauet -15 mio. kr. til -35 mio. kr.

Resten af regnskabet kan læses her.