20. FEBRUAR 2021 kl. 12:57
Peter Bjur: Har været nødt til at gøre noget ekstra

I forårets første tre kampe har der stået Peter Bjur på startopstillingen hver gang, og i to af kampene er det også blevet til fuld spilletid for den 21-årige wingback. Og det er til trods for at der er kommet en ekstra udfordrer på pladsen i venstre side. 

- Jeg er meget tilfreds med den start, jeg har fået. Hvis man kigger på det antal minutter, jeg har spillet, har jeg ingen grund til at være utilfreds. Det er jo naturligt, at når der kommer noget konkurrence på pladsen, så er man nødt til at gøre noget ekstra for at spille, og det har jeg også følt, at jeg har gjort, fortæller Peter Bjur.

I alt er det blevet til mere end 700 minutters Superliga-fodbold i benene for Peter Bjur i denne sæson, og det er noget, han har kunnet mærke i sin personlige udvikling.

- Jeg har først og fremmest fået en masse erfaring ved at spille Superliga-kampe. Det giver jo helt naturligt noget hår på brystet af sig selv. Men jeg føler også, at jeg lærer noget af de indbyrdes relationer med de andre spillere, som spiller mere fast. Det er noget af det, jeg har manglet, så jeg kan godt mærke, at jeg bliver mere og mere fortrolig med det. 

På søndag gælder det Vejle Boldklub på hjemmebane i 3F Superligaens runde 17, og skal det blive til tre point mod oprykkerne, mener Peter Bjur – ikke overraskende – at man med fordel kan kigge mod forårets to sejre for inspiration. 

- Vejle er et hold, som gerne vil spille fodbold, og det plejer jo at passe os ret godt. Vi har allerede mødt Lyngby og FC Nordsjælland, der også vil frem på banen, og der klarede vi os ganske fint. Så for os handler det om at fokusere på de ting, vi gjorde godt i de kampe og forhåbentlig lykkes med nogle af de samme ting, så vi kan gøre det svært for dem på søndag.

Vejle har tidligere i sæsonen vist, at de kan give udfordringer for de større hold. Og Peter Bjur er også opmærksom på deres kvaliteter, selvom det også kan give muligheder. 

- Det er altid en fare at spille mod et hold, der er gode med bolde, og som har nogle dygtige individualister. Det kan nogle gange betyde, at man selv bliver nødt til at falde og stå lidt længere tilbage på banen. Men omvendt kommer der også nogle muligheder for at vinde bolden lidt højere oppe på banen, og så kan det jo give nogle chancer. Under alle omstændigheder burde det give en bedre fodboldkamp, når begge hold gerne vil frem og spille fodbold.

Om det bliver en underholdende fodboldkamp, får vi at se på søndag kl. 18:00, hvor der er kampstart på Brøndby Stadion. Du kan se kampen direkte på 3+, og på Brøndby Indefra kan du følge med i vores optaktsprogram ’Før Kampen’, hvor der som altid er gæster i studiet og præmier på højkant.

Foto: Getty Images