Jesper Juelsgård, AGF (ved mild forseelse)
Bubacarr Sanneh, AGF (ved middel forseelse)
Kamil Grabara, AGF (ved grov forseelse)

Vinkler om kampen
Det er Superliga-kamp nr. 86 mellem AGF og Brøndby IF. Statistikken siger 45 sejre til Brøndby IF, 18 uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 145-93 set med Brøndby IF’s øjne.

43 gange har Brøndby IF mødt AGF på hjemmebane i Superligaen. 18 af kampene er endt med en blå-gul sejr, otte kampe er sluttet uafgjort og 17 gange har AGF vundet. På hjemmebane er målscoren 66-64 i Brøndbys favør.

Kampen er Brøndby IF’s udekamp nummer 500 i Superligaen. De første 499 udekampe er endt med 213 Brøndby-sejre, 130 uafgjorte og 156 nederlag. Målscoren er 750-630 i Brøndbys favør.

AGF har hjemme i Aarhus haft et godt tag på Brøndby IF på det seneste, for aarhusianerne har vundet fire af de fem seneste hjemmekampe mod Brøndby IF.

Brøndby IF har spillet syv Superliga-kampe på datoen 20. maj, de syv kampe er fordelt på fire Brøndby-sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag.

Det er tredje gang i Superligaen, at Brøndby IF møder AGF på datoen 20. maj. De to første opgør sluttede begge i en pointdeling, 0-0 i 1991 og i 1999 formåede Brøndby IF at få 3-3 efter at have været bagud 0-3 helt frem til små 20 minutter før tid. De tre mål blev scoret af Vragel da Silva, Peter Graulund og Torben Piechnik (selvmål).

Der er lavet fem selvmål i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og AGF. Torben Piechnik lavede det første, men siden da har også Daniel Stenderup, Jens Jønsson, Niklas Backman og Hjörtur Hermannsson scoret i eget net.

Brøndby IF er den klub i Superligaen med flest torsdagskampe. 52 gange har Brøndby IF spillet Superliga på en torsdag, 29 kampe er vundet, ni endt uafgjort og 14 kampe er tabt.

Brøndby IF har ikke spillet uafgjort i deres seneste 16 udekampe i Superligaen. Sidst Brøndby IF spillede uafgjort på udebane var 12. juli 2020, da de spillede 0-0 i Parken.

Brøndby IF har scoret i deres seneste syv Superliga-kampe, det samme er for øvrigt tilfældet for AGF.

AGF fører 9-7 over Brøndby IF i clean sheets i denne Superligasæson.

Ud af de 85 tidligere Superliga-kampe mod AGF har Brøndby IF scoret først i 45 tilfælde, hvilket har resulteret i 40 sejre og fem uafgjorte – og Brøndby IF er dermed ubesejrede mod AGF, hvis de scorer kampens første mål.

AGF har scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF fem sejre, syv uafgjorte og 22 nederlag.

På trods af at både Patrick Mortensen og Jonas Wind scorede i den forgangne runde, så holder Mikael Uhre stadig fat i Superligaens topscorertitel med sine 17 Superligamål, hvilket er to mere end Patrick Mortensen og tre mere end Jonas Wind.

Mikael Uhre har scoret 29 Superliga-mål for Brøndby IF, hvilket placerer ham på 16. pladsen på Brøndbys alltime topscorerliste i Superligaen. Uhre skal score to mål mere for at indhente Bent 'Turbo' Christensen på 15. pladsen.

Fire spillere har i denne sæson spillet samtlige kampe i Superligaen. De fire er Patrik Carlgren (Randers FC) og Lawrence Thomas (SønderjyskE) samt de to Brøndby-spillere Marvin Schwäbe og Anthony Jung.

59,7% af målene i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og AGF er scoret i anden halvleg, og hele ni af dem er scoret i det 90. minut (der også inkluderer tillægstiden).

Brøndby IF har scoret 54 mål i denne sæsoner, herunder ses de 54 mål fordelt på halvlege og “kvarterer”
- 26 mål i 1. halvleg (fem i 1'-15' minut, syv i 16'-30' minut og 14 i 31'-45' minut)
- 28 mål i 2. halvleg (otte i 46'-60' minut, 10 i 61'-75' minut og 10 i 76'-90' minut)

Brøndby IF har lukket 37 mål ind i denne sæsoner, herunder ses de 37 mål fordelt på halvlege og “kvarterer”
- 14 mål i 1. halvleg (to i 1'-15' minut, fire i 16'-30' minut og otte i 31'-45' minut)
- 23 mål i 2. halvleg (syv i 46'-60' minut, fire i 61'-75' minut og 12 i 76'-90' minut)

Dommerne
Søndagens kamp dømmes af den 33-årige Sandi Putros, kampen bliver hans Superliga-kamp nummer 88. De første 87 er endt med 47 hjemmesejre, 23 uafgjorte og 17 sejre til udeholdene.

Putros har dømt Brøndby IF 10 gange i Superligaen, her er seks af dem vundet af Brøndby IF, tre endt uafgjort og blot en enkelt er endt med et nederlag.

En gang tidligere har Putros dømt Brøndby IF mod AGF i Superligaen, eller rettelig har han kun dømt det opgør en halv gang – for i den enlige kamp afløste Putros nemlig Jens Maae fra 2. halvlegs start. Det var dog også i de sidste 45 minutter, at Jesper Lindstrøm sikrede Brøndby en 1-0-sejr, men også i 2. halvleg at Putros udviste Andreas Maxsø.