17. MAJ 2016 kl. 08:37
Selskabsmeddelelse 14/2016: Ny cheftræner

BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S
Cvr.nr. 83 93 34 10

Brøndby, den 17. maj 2016

SELSKABSMEDDELELSE NR. 14/2016


Brøndby IF – aftale på plads med ny cheftræner

Brøndby IF har i dag indgået aftale med Alexander Zorniger, der bliver cheftræner for Brøndby IF’s Alka Superliga-hold pr. 1. juni 2016. Der er indgået en funktionæraftale med Alexander Zorniger, dog således at aftalen ikke kan opsiges de første to år.

48-årige Alexander Zorniger kommer fra Tyskland, hvor han tidligere har været cheftræner for blandt andet VfB Stuttgart og RB Leipzig.

Sportsdirektør Troels Bech fortæller om valget af den kommende cheftræner:

- Alexander Zorniger opfylder vores ønsker om at skabe en aggressiv, medrivende og pressende holdindsats, og hans evne til at skabe et boldbesiddende mandskab med iver efter at komme fremad har været afgørende for vores valg.

- Alexander har erfaring fra alle niveauer i tysk fodbold, herunder også Bundesligaen, og er eksponent for den positive bølge i tysk fodbold i de senere år. Alexander er ligeledes valgt for sin tilgang til spillet og spillerne, og vi har fuld tiltro til hans evne til at udvikle spillere til deres næste niveau.

Den kommende cheftræner glæder sig ligeledes over rollen som kommende cheftræner for Brøndby IF. Alexander Zorniger fortæller:
 
- Jeg er først og fremmest stolt over muligheden for at stå i spidsen for Brøndby IF’s Superliga-hold. Som træner praktiserer jeg en spillestil, som er fremadrettet og aggressiv i sit udtryk, og som udøver et intenst pres på modstanderen for at vinde bolden tilbage hurtigst muligt. Det er en type fodbold som kræver meget af spillerne i forhold til kondition, vilje og aggressivitet, men det er, som jeg ser det, fodbold i sin reneste form, og dermed er underholdningsværdien også stor for fans, samarbejdspartnere og spillerne selv. Det skal være sjovt både at spille og se vores fodbold.

- Jeg ser frem til at møde spillerne og trænerstaben, men lige nu og her skal jeg bruge de næste par uger på at klare alt det praktiske med at flytte mine sager fra Tyskland til Danmark, og så glæder jeg mig til at komme i gang med den nye sæson, lyder det fra Alexander Zorniger.

Se meddelelsen som pdf her.


Brøndby IF

Troels Bech
Sportsdirektør


Information
Yderligere information om denne meddelelse kan fås hos kommunikationschef Christian Schultz på telefon 43 63 08 10.