Masterclass navn og logo
Masterclass navn og logo

Fodbold, ekspertise, videnskab og uddannelse. Inspirationen til Masterclass-navnet og -logoet for Brøndby IF’s akademi kan koges ned til netop disse fire ord.

Elitefodbold i Brøndby IF skal betragtes som en uddannelse. I samarbejde med en række uddannelsesinstitutioner kan talenterne føres igennem en uddannelse både på og uden for banen, hvor fokus er på at skabe det ”hele”menneske – og som kan tilpasses den enkelte spillers udvikling og behov.

Selve Masterclass-navnet refererer derfor til:

- Brøndby IF’s ambition om at være førende inden for talentudvikling.

- At det er undervisning på højeste niveau, der gives til elever af en ekspert i den pågældende disciplin.

- At en masteruddannelse er en akademisk universitetsgrad på samme niveau som en kandidatgrad.

Brøndby Masterclass-logoet er sammensat af elementer fra både videnskaben og fodbolden. På denne måde symboliserer det den ønskedesammenhæng mellem uddannelse, videnskab og talentudvikling.

Inspirationen til de to sekskanter – såkaldte heksagoner – i blå og gul kommer således fra:

- En fodbolds opbygning i fem- og sekskanter.

- Samme form finder man også i et DNA-molekyle.

- Talentudvikling er Brøndby IF’s DNA.

I heksagonerne finder man 'Br' og 'Ma' samt tallene '64' og'14'. Disse elementer refererer til ordene 'Brøndby' og 'Masterclass' samt stiftelsesåret for henholdsvis Brøndbyernes IF og Brøndby Masterclass.

Udtrykket med de to bogstaver og tallet i hjørnet er kreeret med inspiration fra naturvidenskaben. Det er således samme opsætning, man finder i det periodiske system, som inddeler grundstofferne efter kemi og egenskaber.